Високоенергийни Диодни Лазери

Характеристики

Атлантис произвежда Високоенергийните Диодни Лазери за Денталната медицина. Те са най-използваните Високоенергийни лазери в ежедневната дентална практика, защото имат многобройни приложения. Погрешно е да се мисли, че се използват само от дентални хирурзи. Най-общо това са лазери за мекотъканна хирургия, аблация , деконтаминация, избелване на зъби. Позволяват безкръвни и прецизни разрези, а след манипулацията полето е и дезинфекцирано. Това елиминира следоперативния стрес и е предпочитано от пациентите при малката хирургия. Предотвратяват и елиминират пародонталната инфекция, като унищожават бактериалната колекция, отстраняват гранулациите и стимулират възстановяването на меките тъкани. Намаляват удивително бързо лезии в начален или по-късен етап, елиминират симптомите на болка посредством засилено антибактериално действие и значителен биостимулиращ ефект. Предпочитани са при естетичен редизайн на гингивалната усмивка. Избелването на зъби е част от възможностите на тези лазери. Всеки апарат е изключително интуитивен, с вградени протоколи за незабавна работа.

Често задавани въпроси

Клиничните приложения са в следните дентални области: • Пародонтология • Ендодонтия • Протетика • Хирургия • Имплантология • Терапия • Естетика

за Лекаря

Манипулациите са: безкръвни, не изискват шевове, антибактериални, бързи, пестят време, прецизни и естетични, не увреждат твърдите тъкани, с минимална травма на подлежащата и прилежащата мека тъкан.

за Пациента

Лазерните манипулации са: нетравматични, с безболезнен и бърз възстановителен период .Търсени и предпочитани от пациентите.

Защото са с: многобройни приложения, компактни, лесно управление, дълъг живот на излъчвателя, непроменяеми параметри по време на експлоатация и във времето, лесна поддръжка, евтин консуматив, ниска цена.

-Дължина на вълната. Означава се с λ, определя се е в нанометри (nm); 

– Мощност. Означава се с Р, измерва се във ват (W), 

– Режим на работа. Може да бъде непрекъснат или импулсен

Излъчват в инфрачервената спектрална област, в спектрален диапазон от 808nm до 1046nm. Най-често използваните са 810 и 980nm.

Свързана е с абсорбцията на лъча от тъканта. За да извършите определена манипулация, то лъчението трябва да бъде погълнато от някаква тъканна цел. Ако лъчението не се погълне, то ще премине без да има никакво въздействие върху тъканта. Абсорбцията е свързана точно с дължината на вълната.

Мощността определя възможността за извършване на определена работа (манипулация). Ако апаратът няма определена мощност за съответната манипулация, то не бихте могли да я извършите, дори и да имате необходимата дължина на вълната .

Свързани са с термален релакс на тъканите и са предпочитани са за някои манипулации.

Пусковият педал е за предпочитане, тъй като:

– не ангажира ръката на оператора,

– възможност за по-тънка и лека ръкохватка, което означава по-висока прецизност,

– денталният лекар е свикнал с този начин на пуск чрез педал от денталните машини.

Активното охлаждане осигурява дълга работа при оптимален режим и най-важното по-дълъг живот на излъчвателя. Лазерният модул работи в определени температурни граници. При работа лаз.модул се загрява. Вентилаторът непрекъснато обдухва лазерния модул. По този начин температурата не превишава граничната стойност и не се включва термичната защита на лазера.

Накрайниците за диоден лазер са оптично влакно или оптични типове

1.Оптичното влакно може да бъде с различни дебелини  200, 300, 400 и повече μm.

Дължината е 2.5- 3 m. 

2.Оптични типове са с дебелина 200, 400 μm и дължина от 5 до 25 mm.

3.Оптичен накрайник за избелване на зъби и екстраорална биостимулация.Той може да бъде:

– тип „лястовича опашка“ , която обхваща цял сектор. Недостатъкът е неравномерното разпределение на лъча. По този начин избелването не е равномерно.

– тип  „колимираща сонда“ , която обхваща 1 зъб. При този накрайник всеки зъб получава една и съща енергия и избелването е равномерно. Неудобството е, че се избелва зъб по зъб.

Според последните изследвания, тип  „колимираща сонда“ е за предпочитане.

В апаратите има вградени протоколи. В Six Laser Lancet и Six Laser Lancet-Lux са 35; а в Six Laser Lancet-Simple са 9; с по няколко режима всеки.

Съдържа всичко необходимо, за да започнете работа от първия ден, а именно:

 -вградени режими за незабавна работа;

 -вградена галерия от снимки, които визуализират работата по всеки протокол (с изключение на модификацията Simple);

 -вграден клиничен наръчник- информация в текстови файл, в който е указан начина на работа стъпка-по стъпка (с изключение на модификацията Simple, която има клиничен наръчник).

Да, можете! И да ги запаметите също, както и да поставите надпис (с изключение на модификацията Simple, при която има възможност да съставите  протокол, без надписване)

Можете да предложите мощно избелване, за кратко време, без остатъчна чувствителност. 

Категорично няма да получите чувствителност на зъбите, защото избелването е със скорост, която не позволява киселинен разпад на тъканите. 

Избелващият гел трябва да е приложим за съответната дължина на вълната. Това е отбелязано категорично в инструкцията.

You've just added this product to the cart: