Диагностични Апарати Дентални Тестове

Характеристики

Диагностичните тестове в денталната медицина позволяват откриването на тригерни фактори в устната кухина и челюстта, които са от клинично значение при съответния пациент. Това са “малки тестове”, които дават широката картина на болестни проблеми. И точно защото са малки и многобройни Атлантис ги събра в многофункционален апарат. Най-честите тестове, които се правят в денталните кабинети са:
- Апекслокация - за определяне на работната дължина при ендодонтско лечение.
- Електроодонтодиагностика - за изследване виталитета на зъбите.
- Пулпна перфорация - за откриване на микрокомуникации със зъбната пулпа, микропукнатини, които остават скрити за окото.
- Патогалванизъм - изследват се корозионни потенциали и електродвижещи напрежения на заместителите в устната кухина, когато се търси алергични реакции на пациентите.
- Фокална диагностика - когато се налага активното търсене на фокалната инфекция и включването й в протокола за комплексна диагностика на пациентите.

Често задавани въпроси

Не, не можете! Накрайниците се разпознават автоматично. На екрана се изписва надпис на функцията. На предния панел светва светлинен индикатор пред съответната функция.

Да, можете да разчитате на изследването, което е свързано с обективни, независещи от пациента измервания, като: апекслокация, микроперфорация, патогалванизъм.

Изследване, което е свързано със субективни усещания на пациента, като “пулпна чувствителност”, при високи стойности трябва да бъде обективирано с допълнителни въпроси, свързани със: скорошна травма, поставени или свалени брекети, употреба на обезболяващи, наркотици и др. 

Не, не влияят! Микропроцесорен контрол поддържа точността на апарата.

Не по-малко от 4 часа.

Да, можете, няма опасност от презареждане. Следи се от микропроцесор.

Да! Напълно!

✓ Апаратът е с акумулаторно захранване.

✓ Блокира функциите при включено зарядно устройство в ел.мрежа.

✓ Следи се индивидуалното тъканно съпротивление на пациента при йонофореза.

You've just added this product to the cart: